Pasti berjaya di Akademi Fantasia! Yeah!

Assalamualaikum & Hai,

ni lar student2 AF9 . 


Baru lepas tengok AF9. Sebenarnya semangat nak hapdate belog ni . HIHI! 

Mari kita sembang sket ala2 kat kedai kopi pasal AF9 ni. Over da roll ok lar kot contestant2 die. Cuma ade lar yang aku rasa beberapa orang yang kena touch up sket. Besa lar kan, dorang ni sume kira hingusan lagi kan. Yang tukang tolong gilap dia mia tenaga pengajar lar. AISEYMAN! kau hidayah kemain komen memanjang. Memang lar aku dulu nak jadi juri dia, tapi cikgu mati so pembelajaran tersangkut! ngehehe!

Berbalik kat konsert first ni, si Laika ni terkeluar. Betol ke aku eja name deni. Hentam lar weh! Sebutan aku betol kot. Suare die sedap gak lar. (sedap lagi suare aku, angkat bakul buh atas pala!) Tapi cam tak bley stick lar depan tb nengok dia nyanyi. Aku paling suka pon rasanya kat Amir . Suara dia terbaek weh! Cuma bila dia nyanyi lagu Bruno Mars 2, aiseh kecewa eden! Feberet weh lagu tuh. Aku tggu Bruno Mars nyanyi je depan aku. Dia yang janji, tapi memang lar dia janji keling ngn aku! Ngehehe! Aku rasa arrangement music dia cam hampeh lar. Cam x bape nak sedap je halwa telinga aku ni dgr. Just my opinion aku lar kan. Korang mia opinion, tak tau lar pulak.

Ah! Aku nak cite ni sebenarnya. Aku agak jeles ngan si Ika ngan Aida 2. Sebab Ika tuh satu group ngan aku masa audition kt Bukit Jalil arituh. Tak sangka pulak dia dapat. Jeles sih! Seb beik dia pandai menari!Terbaek! Yang si Aida 2 pon sama gak, aku siap nampak dia berborak2 ngan si Aril lagI ! Jeles lagi!
Alah, jeles2 manje je pon. Rezeki masing2 kan. Aku lepas stage 1 je. Stage 2 haram gila susah . Kalau boleh repeat, memang aku request nyanyi lagu laen!Nak try next AF dah takdak pulak. Hmmh, nanti ade lar tuh rancangan yang seangkatan dengannya. We'll see lar babe!

Ape pon enjoy gak lar tgk AF ni. Sebab takde mende kan. Menghadap tb jelan eden! Tapi klu prefer show kat astro ni, memang lar MAHARAJA LAWAK gak pilihan aku yang paling utama! Semangat untuk ketawa tetiba datang! All da best untuk sume peserta dia. Harap ade bakat2 baru yang unik akan mewarnai industri  hiburan kita. Tak mau lar harap muka ja, tak kenyang pon. Bakat kena seiring baru lar PASTI BERJAYA DI AKADEMI FANTASIA! NGEHEHEHE!


p/s:sy nyanyi karok pandai ar. ada bran ka mau celen sy?? HAHA!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 comments:

Shukri Mohd Ali berkata...

siapakah yang paling lawak antara pelawak tu sume ye. hehe. tapi susah jugak, sebab semua ada populariti masing2.

:)

CikHaniBhulat berkata...

ouch, pserta af 9 semua cecomel jew..i suka lena, sbb suara dia best wlopon dia gedix ala ella ckit...

yaya berkata...

shukri: pilihan pertame JOZAN lar. 2nd JAMBU. tapi laen2 pon bagus jgk. 2 lar psal, dorg sume ade populariti memasg :)
cik hani: comel kan. comel kan. lena suare die best. tapi gedix 2 yg x thn 2. die nk ganti ella kot. huhu!~

norfaridahanum berkata...

saya jeles sbb awk yakin diri g audition. wawaa.sy stakat karok dlm toilet je. teruskan update psl af slalu.sng sket nk tau perkembangan m'sia.nk tunggu utube lmbat.hehe

adan berkata...

dalam banyak2 peserta tu agak2 sapa boleh jadi juara erk?

yaya berkata...

susah nak kate lar adan. sy suke amir 2. tapi besa lar kan. rakyat meysia ni kan suke pras rupe. so we'll see jelah :)

yaya berkata...

anum: hihi! berani2 ayam gak lar. xpe. t sy nak g audition, sy nak ajak awk lar. huhu! orait dear!

Catat Ulasan